13 Nis 2016

Sünnet Organizasyonu

Beyaz Köprü Yardımlaşma derneği olarak  projemiz  Afrika Kıtası’nın Bütün bölgelerinde sünnet programı yapmak ve hiçbir kırsal kesimde sünnetsiz çocuk bırakmamak .

Afrika için harekete geçen Beyaz Köprü Yardımlaşma Derneği  Türkiye  Merkezi ve Afrika’da yaşayanlara, öncelikle de içlerinden yarım milyonunun ölüm riskiyle karşı karşıya kaldığı iki milyon çocuktan 1000 erkek çocuğa sünnet organizasyonu düzenlemek ve medikal hizmetler sunmak amacı ile Afrika’nın  ülkesine ziyarette bulundu. Ayrıca 16-29 Mayıs  tarihlerini de dünya Sünnet Haftası ilan ederek ‘’kirvem olur musun’’ adlı kampanya ile tam 968 çocuğu sünnet etmiştir. Sağlık açısından erkek çocukları için sünnetin ne kadar önemli olduğunu anlatmış ve dinimizin de gereği olarak sünneti Afrikalı çocuklara sevdirmiştir. Aynı zamanda orda bulunduğum süreç içerisinde sosyal medyalarda paylaştığımız Sünnet organizasyonuna bir hayli fazla talepte bulunuldu ve bu konuda  hayır sahiplerine  yardımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah iki cihandada Hayırlarını kabul eylesin.