Beyaz Köprü Derneği

2015 yılında  kurulmuş Gönüllü  Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği olarak İstanbul da kuruldu. Kurulduğu günden beri halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla durmadan büyüyen ve genişleyen faaliyet alanlarıyla, hizmetlerine bıkmadan, usanmadan devam etmektedir. Faaliyetlerine başlayan derneğimiz her geçen gün artan gönüllü ve bağışçılarının destekleri ile takdire şayan çalışmalara imza atmıştır ve atmaya da devam etmektedir.

Derneğimizin şuan ki   hizmet alanları; Kağıthanede bulunan Suriyeli Yetimler Derneği , Hayat Derneği Hatayda bulunan , Siirt Baykan’da bulun Cami  Projesi, İstanbul’da bulunan Suriyeli Muhtaç ailelere, Adak-Akika ve Kurban, Su Kuyuları, Afrika Yardımları, Mültecilere Yönelik yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar başta olmak üzere insanlara ve insanlığa yararlı olan ve olabilecek tüm alanlarda hizmet etmeyi kendine hizmet  edinmiştir.

Bu hizmet çerçevesinde Beyaz Köprü  Derneği olarak sizlerin destekleri ile;
* Afrika ‘da Bu zamana kadar yaklaşık olarak 2.500 Büyükbaş 1.500 Küçükbaş Hayvan kesilmiştir.
* Afrika’da Bu zamana kadar 50 adet Su Kuyusu Projesini gerçekleştirmiştir.
* Suriyeli Ailelere  ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılan kumanya kolisi 20.000 adet,
* Yaklaşık olarak 500 aileye giyim yardımında bulunulmuştur.
*Suriyeli Ailelerimize İlaç Yardımında bulunulmuştur.

• 2015

İlk Genel Kurulumuz ise 22 Mayıs 2015 tarihinde yapılmış ve seçilen kurullarımız ile yoğun biçimde çalışmaya başlanmıştır.

• KURULUŞ AMACI

Dernek Yurt İçinde Bulunan yardıma Muhtaç İnsanlara Sosyal , Kültürel , Eğitim ,Öğretim ve Sağlık konularında gerekli tesisleri kurarak yardımcı olmak, Dernek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı temin etmek için gerekli çalışmalarda bulunup Derneğin faaliyetlerinin etkinleştirilmesini ve geliştirilmesi için İnceleme ve Araştırmalar yapmak amacıyla kurulmuştur.

Bu Çalışmalarımızı Yurt İçi ve Yurt Dışında devam ettirmektedir

• HEDEFİMİZ

Doğal afet, savaş ve başka nedenlerle dünyanın herhangi bir yerinde, biçare düşmüş, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara, merhametlinin elini uzatmak,İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmak. Meslek ve beceri kazandıracak kurslar açarak hayat boyu eğitimi desteklemek.Hayata tutunamamış, her şeyin değiştiği bir dünyada sahipsiz kalmış fakir ve yetimlere ulaşmak ihtiyaçlarını karşılamak, rehberlik yapmak. Doğuştan veya sonradan özür sahibi olmuşların toplumda yer almaları ve hiçbir eksiklik hissetmemeleri için gören gözleri ve yürüyen ayakları olmak Kısaca nerde bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmak amacımızdır.

• AKTİF ÇALIŞMALARIMIZ

Afrikada Su Kuyusu Projelerimiz , Kağıthanede Bulunan 40 Yetim Yeme İçme,Barınma, Yardımı , Suriyeli Muhtaç ailelere yardım projelerimiz her geçen gün siz bağışçılarımız sayesinde artmaktadır.