13 Nis 2016

Türkiye ve Dünya Genelinde Yetimlere Sahip Çıkıyoruz

Suriyedeki ve Afrikada ki yetimlere ve sahip çıkıyoruz

Beyaz Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dünyanın farklı ülkelerinde binlerce yetime düzenli bir şekilde destek çıkıyor. Bu yetimlerin 280’i Türkiye’de bulunan Suriyeli yetimler. Suriye’deki savaşın üzerinden neredeyse 6 yıl geçti ama acılar dinmedi, savaş bitmedi. Her geçen zaman masum insanların ölüm haberlerini almaya devam ediyoruz. Türkiye 4 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Mülteciler arasında çok sayıda yetim bulunuyor.

İsimleri Ahmet, Mehmet, Aişe, Muhammet, Sena,  Ahmet  vs. Ama hepsinin ortak paydası yetim oluşları. Hatay’ın Reyhanlı, Yayladağı ve Kırıkhan ilçeleri ve aynı zamanda İstanbul Kağıthanede bulunan yetim yurdumuzun düzenli olarak desteklediğimiz yetimlerle bir araya geldik ve yetimlere paralarını ulaştırdık. Ayrıca kefillerine gönderilecek dosya için yetimlerin fotoğrafları çekildi.

Çalışmaları takip eden Beyaz Köprü Derneği Başkan Yardımcısı Haşim KARATAŞ şunları aktardı:

“Yetimlerimiz ve yakınları ile bir araya geldik. Çocukların yetimlikleri yüzlerinden belli. Durumları iç açıcı değil. Yüzlerindeki burukluğu gözlemleyebiliyorsunuz. Tebessümleri dahi bir kırıklığı, burukluğu ve durgunluğu yansıtıyor. Sevindirmeye çalışıyoruz, yanaklarını, başlarını okşuyoruz, gülümsüyorlar ama gülümsemelerindeki kırgınlığı görebiliyorsunuz. Buradaki en küçük yetimimiz 3.5 aylık. ve en büyüğü ise 16 yaşında ”

Çalışmaları takip eden Beyaz Köprü  gönüllüsü Hasan  KARATAŞ  şunları söyledi:

“Suriye’deki savaşın mağduru mazlumları, anneler, babaları ve çocukları televizyonlardan izliyorsunuz ama bizzat yanında olmak farklı. Yetim çocuklara dokunduktan sonra anlıyorsunuz işin vehametini. Gülümsetmeye çalışıyorsunuz; çocuk ya unutmuş gülümsemeyi ya da içinden gelmiyor bir türlü. Fotoğraflarını çekerken bunları gözlemledim. Normal o yaştaki çocukların vereceği fotoğrafı veremiyor. Bu da savaşın çocuklar üzerinde bıraktığı etkiyi resmetmesi açısından ilginç bir hadiseydi. İnsan bu çocuklara üzülüyor. Gönül istiyor ki babaları yanlarında olsun.

Diğer taraftan şükür ki sahip çıkanları, destek olanları var. Bu desteği bulamayanların olduğunu da biliyor, haberlerden takip ediyoruz. Herşeye rağmen bu çocuklara birilerinin sahip çıkması mutlu ediyor insanı. Bu tür yardımları yaparken mahçup etmeden yapmaktır aslolan. Biz bir aracıyız. Bağışçılar veriyor, bizler ise ulaştırıyoruz. Yetimlerin anneleri ve yakınları bizlerin aracı olduğunu bildikleri için paraları alırken eziklik hissetmediler.”

Bu Yurtlarmızın Herkesin görmesi gerekmektedir.

Bu Yetim Yurtlarında Kalan çocuklarımızın Her bireyin gidip görmesi ve yetim çocuklarının başlarını okşaması onları ne kadar mutlu olduğunu hissetmeli insan.